Rösta rött - trots allt!

Nöden har ingen lag. Under flera år har vi sett hur vår rörelse har gjort en rad okloka drag som bidragit till att skärpa risken för en fortsatt borgerlig regering. Därför beslutade vi oss för att lansera en slutspurtskampanj med budskapet "Rösta rött, trots allt!". Syftet är att försöka nå röda väljare som är missnöjda med ledningen och övertyga dem att gå och rösta rött. Vi tror att ett radikalt och kritiskt perspektiv behövs för att kunna övertyga folk, som med rätta är missnöjda, att bege sig till vallokalerna.

Därför besökte vi igår Rågsved och Blackeberg för att dela ut flygblad. I flygbladet tar vi upp skiljelinjerna mellan blocken på ett väldigt konkret sätt, samtidigt som vi pekar på den negativa samhällsutveckling som funnits i många år. Folk minns att det inte var någon dans på rosor under socialdemokratins styre på 90-talet, men när allt kommer omkring måste vi bli av med högerregeringen här och nu. Därför är en röst på något av arbetarpartierna S och V det enda tänkbara valet!

Vi tar så klart också upp att det inte räcker att gå och rösta rött: "Det behövs en ny politik. Det behövs att arbetarrörelsen tar kampen för en upprustning av förorterna, för rätten till ett tryggt jobb, för vård, skola och omsorg med kvalitet och utan vinstintressen".

Men det första målet på vägen är att sparka ut borgarna från Rosenbad. Därför uppmanar vi alla, särskilt de mest kritiska och radikala, att lyfta på arslet och delta i slutspurten. I Stockholm kommer vi på torsdag kväll samlas på Centralen för att dela flygblad. Vårt mål är att nå tusentals kollektivtrafikanter med budskapet om att rösta rött och kämpa för en grundläggande samhällsomvandling.

Intresserad av att delta? Kontakta red@socialisten.nu!

Vi publicerar även flygbladstexten nedan, utan referenser till föreningen Socialisten om utomstående vill ha ett rött flygblad att dela ut. Om man så vill kan man ändra i texten, det viktigaste är att så många som möjligt går ut för att bli av med högerregeringen!

Flygbladet i PDF

Erik Andersson

 

Trots allt: Rösta Rött!

Du är kanske liksom oss missnöjd med politiken och politikerna. Under många år har mycket i samhället blivit sämre eller rört sig framåt i snigelfart. Men det finns ändå viktiga skillnader mellan blocken. Högern bryr sig mer om skattesänkningar än om vanliga människor.

För jobben:

- Under högerregeringens styre har de anställda i sjukvård, omsorg och åldringsvård minskat med 25.000.

- De rödgröna vill satsa 12 miljarder mer på den gemensamma sektorn än högerpartierna.

För sjukförsäkringen:

- Högerregeringen har sänkt ersättningen och infört vad många kallar ättestupan, att sjukförsäkringen upphör efter ett år.

För A-kassan:

- Högerpartierna vill ha kvar höjningarna av A-kasseavgifterna och vill inte höja ersättningen.

- De rödgröna vill sänka avgiften för alla till 80 kronor i månaden och höja ersättningstaket med 300 kronor per dag.

För anställningsvillkoren:

- De rödgröna vill ha tryggare anställningsvillkor, hindra att bemanningsföretag används för att vända arbetare emot varann.

Det är viktigt att rösta rött...

...för att stoppa högern, men det räcker inte. Det behövs en ny politik. Det behövs att arbetarrörelsen tar kampen för en upprustning av förorterna, för rätten till ett tryggt jobb, för vård, skola och omsorg med kvalitet och utan vinstintressen.

Detta kan bli början på ett helt annat samhälle. Ett samhälle som också har ekonomisk och social demokrati.

Vi tror inte att socialismen är en ouppnåelig utopi, utan en nödvändighet för att hitta lösningar på problem idag, arbetslöshet, utslagning, miljöförstöring och krigshot. För att kämpa mot orättvisorna, i Sverige och globalt.

...och tänka rödare

En enad och demokratisk arbetarrörelse med en levande politisk diskussion och som dessutom är beredd på att konfrontera högerkrafterna, skulle vara början på socialismen här och nu.